De kracht van Tuina

Tuina (uitgesproken als ‘twiena’)  is zeer effectief bij de behandeling van pijn in spieren, pezen en gewrichten als gevolg van onder andere sportblessures, slijtage en chronische overbelasting.
Ook bij stress-gerelateerde  aandoeningen worden met Tuina goede resultaten geboekt. Daarnaast stimuleert Tuina de vitaliteit en welbevinden, en versterkt een Tuina-behandeling het afweersysteem.

Met Tuina kunnen problemen worden behandeld waarvoor anders soms osteopaten, chiropractors, fysiotherapeuten of sportmasseurs nodig zijn. Tuina is waarschijnlijk zelfs nog effectiever, omdat behandeling niet alleen effect heeft op spieren en gewrichten, maar ook op een dieper niveau, het niveau van Qi (uitgesproken als ‘tsjie).

Volgens de Chinese theorie staat Qi voor vitale levensenergie en stroomt deze door de meridianen van ons lichaam en voorziet zo alle organen, lichaamsweefsels en onze ziel en geest van energie.
Elke ziekte wordt volgens de Chinese geneeskunde veroorzaakt door onevenwichtigheid in de Qi-stroom. Een onevenwichtigheid kan veroorzaakt worden door emotionele factoren (sterke emoties als: vreugde, angst, boosheid, droefheid, bezorgdheid) of fysieke factoren (zoals: stress, te hard werken, teveel eten, slecht voedsel, onvoldoende lichaamsbeweging, slaapgebrek).

Bij Tuina wordt een heel scala aan krachtige, diep inwerkende technieken gebruikt om de Qi te manipuleren, zoals knijpen, duwen en kneden.  Het doel hiervan is  om de Qi-stroom vrij en gelijkmatig door het lichaam te laten stromen. Als de Qi-stroom in balans is, voel je je vitaal en vol levenskracht.

Met Tuina wordt het volledige spier- en skeletstelsel, als ook alle inwendige organen gestimuleerd. Doordat ook de Qi stroom weer in evenwicht raakt, worden ook de geest en emoties positief beïnvloed. Na massage voelen weefsels en spieren ontspannen en verkwikt aan. Je voelt je opgewekt, gelukkig en sprankelend van energie.

Net als andere vormen van stevige massage kan Tuina soms geblokkeerde emotionele energie vrijmaken, waardoor de ontvanger zich huilerig of geëmotioneerd kan voelen na massage (of een dag of twee later). Mocht u dit overkomen: erken deze gevoelens dan en laat ze los.

Mocht u interesse hebben in een Tuina behandeling, bel/whatsapp (06 1550 1707) of e-mail (caroline@praktijkcg.nl) Caroline dan voor een afspraak.