Tuina Chinese massage therapie

Tuina therapie behandeling

Bij Tuina massage therapie worden (spier)meridianen en acupunctuurpunten gemasseerd om klachten te verlichten, stagnaties in de qi-stroom te verhelpen en de balans in het lichaam te herstellen. Meestal wordt gemasseerd met olie, maar er kan ook over (katoenen) kleding heen worden gemasseerd. Aanvullende TCM-technieken zoals cupping, moxa en guasha kunnen onderdeel vormen van de behandeling.
Tuina (uitgesproken als “twiena”) behoort net als acupunctuur tot de TCM (Traditioneel Chinese Geneeswijzen) en is meer dan 2000 jaar geleden ontstaan in China. Het is onder andere de voorganger van Shiatsu. 

Een Tuina massage behandeling werkt ont-stressend en is verkwikkend voor lichaam en geest. Het is zeer geschikt bij stress, bij mentale/psychische klachten en klachten aan rug, en bij klachten aan spier- / bewegingsstelsel. De massage kan soms wat dieper gaan en wat gevoeliger zijn dan een ‘normale’ (ontspannings)massage. Dit wordt meestal ervaren als ‘goede’ pijn. Maar schroom niet aan te geven als u het liever wat zachter wenst. Na behandeling voelen cliënten zich vaak vitaler en energieker.

De behandelend therapeut Caroline is gediplomeerd Chinli Tuina massage therapeut. 
Daarnaast heeft zij zich ook verdiept in aanverwante Oosterse massagevormen zoals: Chi Nei tsang (buikmassage), Tradionele Thaise yoga massage (massage met strekkingen) en Osteothai (combinatie van zachte/rustige Thaise massage en Osteopathie technieken) . Caroline kan daarom goed de massagebehandeling(en) aanpassen aan wat nodig is en past bij de client met zijn/haar klachten en medische achtergrond. Een uitgebreide intake / anamnese vormt daarom onderdeel van de eerste behandel-afspraak.

Wilt u een afspraak? Neem dan contact op met Caroline.

Lees meer:
Chinese geneeskunde … Wat is dat eigenlijk?
De kracht van Tuina
Wat is cuppen?
Wat is Gua Sha?
Wat is moxa?
Effect / uitwerking van behandeling