VoetreflexPlus / Reflexologie

Voetreflex behandeling

Een VoetreflexPlus of Reflexologie behandeling is zowel geschikte als ontspannings- (of wellness) behandeling als therapeutische behandeling bij gezondheidsklachten.
Bij een voetreflexbehandeling worden de voeten en onderbenen gemasseerd. En soms worden ook hand/arm, oor of hoofd/gezicht meegenomen in de behandeling. Volgens de reflexleer weerspiegelen zich in een lichaamsdeel (zoals voet, hand, oor en gezicht) het gehele lichaam.

Er wordt bij behandeling een combinatie gemaakt van de Westerse & Chinese reflexzones en de Chinese meridiaan en acupunctuurpunten uit de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCM)
Ook energetische voetreflex massages kunnen worden toegepast, en onderdeel vormen van therapeutische behandeling.

Deze therapie kan zowel op fysiek als psychisch niveau vele klachten verminderen. Massage van de reflexzones stimuleert de doorbloeding, lymfedoorstroming, energiedoorstroming en afvalstoffen afvoer. Hierdoor wordt de gezondheid hersteld, verminderen of verdwijnen klachten, neemt de vitaliteit toe en ontspannen lichaam en geest.

Caroline heeft zich gespecialiseerd in:
Thaise voetreflexologie
Neuro-reflexologie
Zwangerschapsreflexologie
Reflexologie bij De Vrouw (PMS, menstruatie & menopauze)
Reflexologe bij baby en kind
IMT reflexologie

Bij VoetreflexPlus Therapie ligt u op een zacht massagebed en hoeven alleen de te masseren gebieden bloot. Meestal zijn dit de voeten en onderbenen tot en met de knie, maar soms ook hand/armen, of oor of gezicht). Bij Thaise voetreflexologie worden zelfs ook nog de bovenbenen meegenomen.

Over het algemeen is een Reflexzone-massage prettig en ontspannend. Soms (vooral bij klachten) kunnen bepaalde reflexzones gevoelig zijn. Meestal betreft dit dan ‘goede/nuttige’ pijn die nodig is en goed doet.

Voorafgaand aan een eerste behandeling vindt een intake plaats (een anamnese) zodat er een goed beeld ontstaat over wat de klachten zijn, de leefstijl, en de verwachting van de behandeling.

Een voetreflexPlus / Reflexologie behandeling kan zonder problemen aanvullend gebruikt worden naast een behandeling van een arts of specialist en kent nauwelijks bijwerkingen. Mocht er op een verkeerde reflexzone druk worden uitgeoefend dan blijft resultaat uit en verschijnt er hooguit een blauwe plek, maar kwaad kan het niet.
Toch kan behandeling effect of uitwerking op uw lichaam hebben als gevolg van het natuurlijk genezingsproces. Hoe dit uit pakt varieert van mens tot mens, en is mede afhankelijk van uw medische geschiedenis.

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen?
T 06 1550 1707 of E caroline@praktijkcg.nl

Lees meer:
Chinese geneeskunde … Wat is dat eigenlijk?
Energetische voetreflexologie
Reflexologie bij baby en kind
Reflexologie tijdens en rondom zwangerschap
Reflexologie bij de vrouw
Thaise voetreflexologie
Neuro-reflexologie
IMT reflexologie
Effect / uitwerking van behandeling