IMT

DeIMT, ofwel Integratieve Manuele Therapie is een vorm van reflexologie. Het bestaat uit een zachte drukpuntmassage op lichaamsreflexzones en acupunctuurpunten. De behandeling richt zich op het optimaliseren van organen, weefsels, en structuren als bloedvaten en lymfe.

Met name doeltreffend:
– na ongelukken (zoals whiplash, hersenschudding),
– bij darm- of spijsverteringsproblemen
– bij hoofdpijnklachten of migraine 
– bij burn-out en/of vermoeidheid 
– bij pijnlijk/gevoelig litteken
– na stressvolle of traumatische ervaring (psychisch)
– na moeizame/gecompliceerde of te snelle geboorte als baby

Een IMT behandeling zet het natuurlijk herstel van het lichaam in gang. Tijdens de behandeling kunt u dit voelen. Zo’n behandeling verbetert de celstofwisseling, verhoogt afweersysteem, verlicht pijnklachten en ongemak en zorgt voor sneller herstel. In eerste instantie zal afgerekend worden met onder andere stress, gejaagdheid, hoofdpijnklachten, chronische vermoeidheid, rugklachten, spijsverteringsklachten en slapeloosheid.

Voorafgaand aan een eerste behandeling vindt een intake plaats (een anamnese) zodat er een goed beeld ontstaat over wat de klachten zijn, de leefstijl, en de verwachting van de behandeling.

Deze therapie wordt over de kleding uitgevoerd.
Het is verstandig hier rekening mee te houden en soepele kleding aan te doen (met weinig ritsen, dubbele naden etc.).

IMT kent weinig contra-indicaties en bijwerkingen, en kan aanvullend naast een behandeling van arts of specialist worden uitgevoerd.
Toch kan behandeling effect of uitwerking op uw lichaam hebben. Dit is het gevolg van het natuurlijk genezingsvermogen. Het effect varieert van mens tot mens en is mede afhankelijk van uw medische geschiedenis.

Voor meer informatie:
T 06 1550 1707 of E caroline@praktijkcg.nl

Foto IMT therapie door therapeut Caroline Grootscholte