Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde omvat:
persoonlijk advies gebaseerd op gefundeerd wetenschappelijk onderzoek over voeding en voedingssupplementen (zoals: vitamines, mineralen, vetzuren, aminozuren en kruiden). 
Ook zaken als leefstijl, en het ontgiften van afvalstoffen die het leven in deze tijd en omgeving met zich meebrengen, behoren tot de Orthomoleculaire geneeskunde.

De kracht van voeding wordt vaak onderschat. Mensen vergeten nog wel eens dat wat ze eten, uiteindelijk de bouwstoffen zijn waar hun lichaamsweefsels van worden gemaakt. 
Oftewel: je bent wat je eet!
Het is van belang gezonde en gevarieerde voeding te eten om zoveel mogelijk lichaamscellen te voorzien van de juiste voedingsstoffen. En indien nodig, voedingssupplementen te gebruiken. 

Ons lichaam is continu in ontwikkeling; er worden voortdurend cellen afgebroken en opgebouwd. Voor beide processen zijn veel voedingsstoffen nodig. Tekorten in deze voedingsstoffen dragen bij aan het ontstaan van (terugkerende)gezondheidsklachten of de ontwikkeling van (chronische) ziektes.

Veel klachten zijn het gevolg van een niet passend voedings- en leefpatroon. Ook verminderen veel klachten als het voedings- en leefpatroon wat wordt aangepast. Bij de behandeling zult u daarom veel uitleg en advies krijgen over voeding, suppletie en leefstijl (welke gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek).

Om u van het juiste advies te kunnen voorzien, schoolt Caroline zich regelmatig bij. Hieronder een overzicht van haar specialisaties:
– Huidproblemen: eczeem en rosacea
– Kinderen met recidiverende gezondheidsproblemen: chronische
   darm- en immuniteitsproblemen
– De darm als 6e zintuig
– Do’s en don’ts bij kanker: toepassing bij borst-, cervix-, darm-, long-
   en leverkanker
– Nieuwe inzichten in het gebruik van natuurlijke stoffen bij kanker
– Stress: diagnostiek & therapie
– Chronische vermoeidheid en mitochondriale ziekten
– Toxines en detoxificatie
– Invloed van oestrogenen (-balans) op man en vrouw
– Blaas en prostaat: inflammatie, incontinentie, impotentie
– Systeemdenken: de mens als ecosysteem
– Epigenetica 

Heeft u interesse in een afspraak, bel/sms/whatsapp 06 1550 1707 of e-mail caroline@praktijkcg.nl Caroline dan even.