Energetische voetreflexologie

Bij Praktijk CG kun u ook terecht voor energetische voetreflexmassages. Hierbij wordt uitgegaan dat de mens meer is dan zijn fysieke lichaam. De energetische massages zijn vooral gericht op de psyche van de mens; op zijn mentale, emotionele en spirituele lagen. Deze massages zijn vele malen lichter en zachter dan de ‘normale’ reflexologie massages. Het effect kan daarentegen veel groter zijn.

Praktijk CG biedt de volgende energetische voetreflexmassages:
metamorfose, polariteit, zonnevlecht, chakra en aura.

Metamorfose
Metamorfose betekent ‘(gedaante) verandering’. De mooiste metamorfose is te vinden in de natuur: de rups die verandert in een vlinder.
Ook wij maken perioden in ons leven mee waarin we ons terugtrekken, en ons bezinnen. Er zijn specifieke momenten in het leven waarop je deze ‘groei’ momenten sterker ervaart.
Bijvoorbeeld bij: geboorte, naar schoolgaan, puberteit, huis uit gaan, maken van belangrijke keuzes in het leven, trouwen, echtscheiding, sterven en bij rouwverwerking.
Deze massage laat oude blokkades die de vrije stroom van de levensenergie hinderen verdwijnen. Er ontstaat zo een grotere innerlijke vrijheid  waardoor uw levenskracht weer optimaal kan gaan stromen. Het zal uw zelfgenezing en creatieve groei op gang brengen.
Bij de metamorfose reflexologie massage worden de voeten, de handen en het hoofd gemasseerd. De massage is heel zacht, rustig en ontspannend. De uitwerking kan heel diepzijn.

Polariteit
De polariteitsleer is ontwikkeld door Dr Randolph Stone. Hij ontdekte dat ons lichaam, net zoals de aarde, over polen beschikt die geladen zijn.
De polariteit reflexmassage heeft als doel de energie, de levenskracht die tussen deze polen en dus door ons lichaam stroomt, in evenwicht te brengen. Een blokkade verhindert dat ons lichaam niet optimaal functioneert. Blokkades kunnen voortkomen uit: emoties, belemmerende overtuigingen, littekens, psychisch trauma, of lichamelijk trauma. Door een blokkade komt ergens teveel en ergens te weinig energie te zitten. Het gevolg is dat men uit balans is en klachten krijgt. Door de polariteitsmassage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht waardoor blokkades kunnen verdwijnen. Deze reflexzonemassage is toepasbaar bij diverse onbalans-problematiek in het lichaam; klachten alleen links of rechts, klachten alleen onder of boven, problemen met  linker- of rechterhersenhelft, verkeerd slaapritme, etc.

Zonnevlecht:
De zonnevlecht is zowel de naam voor het 3e chakra als van een zenuwknoop. De zenuwknoop is de materiële manifestatie van het 3e chakra.
De zonnevlecht is het krachtcentrum van waaruit wij onszelf in de wereld neerzetten. Omdat dit chakra direct in verbinding staat met de wereld om ons heen, is deze erg gevoelig voor stress, spanning, en angst. Via massage van dit chakra, de zonnevlechtmassage, kan de spanning die is opgebouwd weer worden afgevoerd. De stress kan zo op een dieper niveau worden behandeld. Door de ontspannende werking kan deze massage van grote betekenis  zijn voor de gestreste mens met al zijn of haar klachten.

Chakra:
Het woord chakra betekent letterlijk: wiel of schijf. Volgens de Indiase chakra-leer is er sprake van een draaiende cirkel van bio-energetische activiteit, die vanuit de belangrijkste zenuwknopen vanuit de wervelkolom vertakken. De 7chakra’s bevinden dan ook van onderrug/perineum tot aan de kruin.  
     1e chakra = wortelchakra (onderaan de ruggengraat)
     2
e chakra = heiligbeen chakra
     3
e chakra = zonnevlecht
    4
e chakra = hartchakra
    5
e chakra = keelchakra
   6
e chakra = voorhoofd chakra, het 3e oog
   7
e chakra = kruinchakra
De chakra’s vormen een schakel tussen ons energetisch zijn en ons lichamelijk zijn. Chakra’s kunnen bijvoorbeeld geblokkeerd raken door angst of een traumatische gebeurtenis.
Ieder chakra is verbonden aan een kleur, een element en een hormoonklier. Een disharmonie geeft per chakra specifieke klachten die kunnen inwerken op psychisch, hormonaal en lichamelijk niveau.
Door via de voetreflexologie de chakra’s op de voet te behandelen, kunnen diverse klachten worden verminderd.

Aura
De aura  is een energieveld om elk wezen heen en dat ook ieder lichaam doordringt.
De aura is in 7 verschillende lagen of niveaus verdeeld. Deze lagen doordingen elkaar en zijn dus met elkaar verbonden.
       1e laag: etherisch lichaam (fysiek)
      2
e laag: emotioneel lichaam (emoties)
      3
e laag: mentaal lichaam (mentaal: overtuigingen/gedachten)
     4
e t/m 7e laag: spiritueel lichaam (zingeving/bezieling)
Deze aura voetreflexmassage  kan goede resultaten geven bij fysieke klachten, emotionele problemen, mentale en zingevingproblemen.
Ook zeer geschikt bij: ADHD, na shock/traumatische gebeurtenis, na narcose, en na drugsverslaving.

Wilt u zelf het effect van een energetische voetreflex massage ervaren, neem dan contact op met Caroline voor het maken van een afspraak: bel/sms/whatsapp 06 1550 1707 of e-mail caroline@praktijkcg.nl.