Inslaapproblemen als gevolg van stress? Tuina therapie bij Praktijk CG helpt!

Zeer veel mensen kampen met slaapproblemen. Het is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Door slaapgebrek worden er (nog) meer stresshormonen aangemaakt die negatieve invloed hebben op ons emotioneel welbevinden, het dagelijks functioneren en de gezondheid (hormonaal- en immuunsysteem).

Slaapproblemen zijn een symptoom en geen op zichzelf staande ziekte. Dit betekent dat er vaak een achterliggende oorzaak is waardoor onbalans in het slaapritme ontstaat. Dit kan veroorzaakt worden door ziekte, fysieke klachten, psychologische factoren zoals stress, of door een verkeerde leefstijl.

In 2019 heeft Caroline Grootscholte voor de drie-jarige HBO Beroepsopleiding Chinli Tuina een afstudeeronderzoek gedaan. De probleemstelling die daarbij centraal stond was: kunnen Chinli Tuina behandelingen inslaapproblemen (bij personen ouder dan 12 jaar) als gevolg van stress reduceren?
Daarbij is onderzocht of mensen na behandelingen: sneller inslapen,
’s ochtends fit en uitgerust zijn, minder stress ervaren, en verbetering ervaren in het functioneren overdag.

In onderstaande diagrammen zijn de onderzoeksresultaten weergegeven.

Bij alle deelnemers gaven de behandelingen grote verbeteringen.
De klachten namen duidelijk af. Niet alleen op de onderzoeksgebieden.
Na drie behandelingen bemerkten alle deelnemers al veel verschil en verbetering bij het inslapen, het omgaan met stress, het emotioneel welbevinden en het functioneren overdag.

Heeft u ook inslaapproblemen als gevolg van stress? Of ervaart u andere slaapproblemen? En wilt u dit graag laten behandelen met Tuina therapie? Neem dan contact op met Caroline Grootscholte van Praktijk CG voor het maken van een afspraak: tel/SMS/Whatsapp 06 1550 1707 of e-mail caroline@praktijkcg.nl
Meer informatie kunt u vinden op de site: www.praktijkcg.nl